Delbetala tandvård

Hos oss kan du delbetala din tandvård

Bra och rätt tandvård är viktigt – för alla. Just därför erbjuder vi flera olika betalningssätt. Hos oss på Nessmile kan du betala direkt vid ditt besök eller via faktura, men du kan också delbetala för din tandvård. Här berättar vi mer om dina betalningsalternativ och hur det statliga tandvårdsbidraget fungerar.

Så fungerar det allmänna tandvårdsbidraget

Alla barn och ungdomar erbjuds gratis tandvård. Men från det år du fyller 24 måste du betala din tandvård själv, dock har du rätt till ett statligt tandvårdsstöd. Det ekonomiska stödet är ett allmänt tandvårdsbidrag på 300 eller 600 kronor per år. Bidragets storlek beror på din ålder. Du kan också ha rätt till ett särskilt tandvårdsbidrag och ett högkostnadsskydd om du uppfyller vissa kriterier.

Det allmänna tandvårdsbidraget får du automatiskt. Du behöver alltså inte anmäla det någonstans. Du kan också spara tandvårdsbidraget ett år och använda två bidrag under ett och samma år. Tänk dock på att bidraget endast täcker behandlingar som ingår i tandvårdsstödet. Tandblekning ingår till exempel inte.

Delbetala tandvården via Resurs Bank

Många patienter vill kunna delbetala sin tandvård. Det underlätta för de som inte vill eller kan betala sin behandling vid ett tillfälle. Hos oss på Nessmile erbjuder vi delbetalning via Resurs Bank. Det är både enkelt och smidigt.

Resursbank har tjänst som de kallar Tandkontot. Det är en smart lösning för alla som vill delbetala sin tandläkarbehandling. Med Tandkontot kan du betala för tandvården månaden efter besöket, eller delbetala beloppet med en fast månadssumma tills hela behandlingen är betald. Alla typer av behandlingar går att delbetala, från ett vanligt rutinbesök till implantat och tandblekning. Säg bara till oss om du vill veta mer om hur det fungerar att delbetala tandvården så hjälper vi dig.

Tandvård hos Nessmile

När du kommer till oss lägger vi tillsammans upp en plan för din munhälsa. Vi diskuterar vilka behandlingar som kan vara aktuella, kostnaderna för dessa och dina olika betalningsalternativ. För oss är det viktigt att vara transparenta så att du känner du trygg och lugn. Vi vet att många upplever ett obehag när det är dags att gå till tandläkare, både för själva behandlingarna och för kostnaden. Men så ska du absolut inte behöva känna. Vi som arbetar på Nessmile är måna om att skapa en avslappnande atmosfär med en öppen dialog. Vi arbetar även med förebyggande munhälsa för att minska tand- och tandköttsproblem så mycket som möjligt. Välkommen att boka en tid eller kontakta oss om du har frågor om våra behandlingar och priser. 

FAQ DATA

Vad kostar ett vanligt tandläkarbesök?

Priset för en tandläkarundersökning varierar beroende på typ av behandling och patientens munhälsa.


Vilka betalningsalternativ finns?

Hos Nessmile kan du betala direkt, med faktura eller delbetala via Resurs Bank.

Kan man få statligt bidrag för tandvårdskostnader?

Ja, alla vuxna över 23 år får ett bidrag genom det statliga tandvårdsstödet. Bidraget är på 300 eller 600 kronor, beroende på hur gammal du är. Det finns även ett högkostnadsskydd och ett särskilt tandvårdsbidrag för personer med vissa sjukdomar eller funktionsnedsättning.

0
Feed

Lämna en kommentar