Rotbehandling på Södermalm, Stockholm

Letar du efter en klinik som utför rotbehandling? Då är du varmt välkommen till vår tandläkarklinik Nessmile på Södermalm! Rotbehandlingar är ett viktigt område inom tandvården och är ett av de områdena vi är nischade på. Det är en behandling som är nödvändig för att rädda en tand när den drabbats av en djup infektion. Vår klinik är mycket mån om det personliga mötet och erbjuder alltid en varm och trygg atmosfär!

 

Vad är rotbehandling och när behövs det?

Att rotfylla en tand är en tandvårdsprocedur som utförs när tandens inre vävnader, inklusive pulpan och nerven, blir infekterade eller skadade. Vanligtvis är det resultatet av obehandlad karies eller trauma mot tanden. Genom rotbehandling kan tanden bevaras och samtidigt minskar risken att infektionen sprider sig till omgivande vävnader.

Det finns några symptom som du kan vara uppmärksam på, som kan vara tecken på att rotbehandling är nödvändig. Dessa inkluderar intensiv eller ihållande tandvärk, svullnad i tandköttet, och ibland även en böld vid den infekterade tanden. Det kan även vara så att du inte upplever några symtom, utan tanden identifieras som sjuk i samband med tandvårdsundersökning. Vår erfarna tandläkare på Södermalm är specialiserad på att identifiera dessa tecken och rekommendera lämplig behandling för att återställa din tandhälsa.


Hur behandlingen går till

På vår lilla klinik strävar vi efter att skapa en avslappnad och trygg atmosfär för våra patienter. Att göra en rotfyllning kan verka skrämmande och jobbigt, och vill vi minimera stress och orsaka så lite obehag som möjligt. Innan proceduren påbörjas kommer din tandläkare att noggrant gå igenom varje steg för att säkerställa att du känner dig väl informerad och bekväm.

 

Undersökning och diagnos

Först kommer din tandläkare att genomföra en noggrann undersökning, både kliniskt i munnen och med hjälp av röntgenbilder, för att kunna diagnostisera och se omfattningen av skadan. Detta steg är viktigt för att skräddarsy behandlingen efter dina specifika behov.

 

Lokalbedövning

Innan rotbehandlingen påbörjas kommer du eventuellt få lokalbedövning för att säkerställa att du inte upplever någon smärta under ingreppet. Vi strävar efter att göra denna process så smärtfri som möjligt.

Rotkanalsbehandling

Genom noggrant arbete kommer vi sedan att öppna upp tanden, rensa bort infekterat vävnad och rengöra rotkanalerna. Detta görs för att eliminera bakterier och förhindra framtida infektioner.

 

Slutlig fyllning

Efter att rotkanalerna har rengjorts och desinficerats kommer de att fyllas med ett speciellt rotfyllningsmaterial. Detta förhindrar ytterligare infektioner. Slutligen kommer tanden att täckas med en fyllning eller krona för att återställa dess styrka och funktion.

 

Efter rotfyllning av tand

Efter en rotfyllning är det viktigt att ta hand om det behandlade området för att säkerställa en snabb och smidig återhämtning. Många patienter undrar vad de kan äta efter en rotfyllning. På Nessmile rekommenderar vi att du undviker att tugga på den behandlade sidan tills bedövningen har lagt sig helt, och att föredra mjuk mat de första dagarna efter behandlingen. Detta hjälper till att skydda tanden och det omgivande området från onödig belastning och underlättar läkningsprocessen.

Behandling i en lugn och trygg miljö

Under hela proceduren kommer du att känna dig väl omhändertagen av vårt erfarna team, och vår strävan är att göra varje steg så behagligt som möjligt. Vår tandläkarklinik är känd för att erbjuda en lugn och trygg miljö där du kan känna dig avslappnad och förtroendefull.


Boka tid hos oss för rotfyllning

Misstänker du att du är i behov av rotbehandling? Tveka inte på att kontakta oss för att boka tid eller om du har frågor. På vår tandläkarklinik på Södermalm är vi passionerade för vårt jobb och erbjuder en högkvalitativ vård med en personlig touch. Vi ser fram emot att välkomna dig till vår klinik och hjälpa dig att bevara din tandhälsa på ett skonsamt och effektivt sätt! För att få ett korrekt pris för rotfyllning, kontakta oss!

Kontakta oss för mer information eller för att boka tid!

Person som sitter i gul tröja vid en dator Boka tid

Boka tid

I behov av en basundersökning eller är det akut tandläkarundersökning du behöver. Kontakta oss och boka tid.

Två personer i lila hårskydd, blå kläder som undersöker en patient i munnen Våra tandläkare

Vår personal

Vårt passionerade tandvårdsteam är handplockat för att ge den bästa tandvården. Var och en ur våra anställda har flera års erfarenhet inom tandvården.

Tandprotes Vår anläggning

Vår anläggning

Här kan du se bilder på vår fräscha anläggning som ligger centralt beläget i Stockholms innerstad.