Tandhygienist Södermalm

Vill du besöka en tandhygienist? Då är du välkommen till vår lilla tandläkarklinik på Södermalm! Vi är en klinik som värnar om din munhälsa och skapar en varm och trygg miljö för både barn och vuxna. Att besöka en tandhygienist kan göra en stor skillnad för din munhälsa och ett viktigt steg för att uppnå optimal munhygien.

 

Tandhygienisten – din coach mot en strålande munhälsa

En tandhygienist är välutbildad och fokuserar på förebyggande tandvård och att bibehålla en sund munhälsa. På vår klinik är tandhygienisten en viktig del av vårt team och arbetar för att säkerställa att du får den vård ditt leende förtjänar. 


Vad gör en tandhygienist?

Tandhygienistens huvudsakliga ansvar inkluderar undersökningar, professionell rengöring av dina tänder, undervisning i munvård samt fluorbehandling.

 

Undersökning

Tandhygienisten undersöker dina tänder både med röntgenbilder samt bedömer tandköttets hälsa och kan identifiera tidiga tecken på tandköttsproblem. Tidig upptäckt och behandling är avgörande för att förebygga mer allvarliga problem!

 

Professionell tandrengöring

Tandhygienisten utför noggranna rengöringsprocedurer med olika instrument för att avlägsna plack och tandsten. Detta minskar risken för både tandkaries och tandköttsproblem. För dig med blödande tandkött kan detta göra stor skillnad.

Undervisning i munvård

Genom att ge personlig och anpassad rådgivning, utbildar tandhygienisten patienter i rätt teknik gällande tandborstning, användning av tandtråd och andra procedurer för att bibehålla en god munhälsa. Det egna jobbet hemma med goda munhygienvanor är en viktig del för att uppnå ett hälsosamt och friskt leende.

 

Fluorbehandling

För att stärka emaljen och minska risken för karies kan tandhygienisten tillämpa fluorbehandlingar. Då penslas ett fluorlack på dina tänder och lägger sig som ett skyddande lager. Efter behandlingen rekommenderas du att avvakta med att dricka eller äta något på några timmar för att uppnå bästa effekt av behandlingen.

Nessmile - behandling i en lugn och trygg miljö

Vi förstår vikten av uppleva en avslappnad och trygg känsla när du besöker tandvården. Vår klinik är utformad för att erbjuda en hemtrevlig atmosfär, och vårt team strävar efter att skapa en personlig relation med varje patient. Vår strävan är att du ska känna dig bekväm och vi tror att det underlättar för dig att upprätthålla regelbunden tandvård och därmed förebygga framtida problem.


Boka din tid nu!

Att inkludera en tandhygienist i din tandvård är avgörande för att upprätthålla en långsiktig munhälsa. Genom regelbundna besök hos vår tandhygienist kan du förebygga problem innan de blir allvarliga och njuta av ett rent och strålande leende.

Om du tror ett besök hos en tandhygienist är lämpligt för dig är du varmt välkommen att kontakta oss för att boka en tid. Vi finns även här om du har några frågor kring behandling eller annat. Så varför vänta? Välkommen in till oss på Nessmile- en plats där professionell vård möter en varm och hemtrevlig atmosfär för patienter i alla åldrar!

Kontakta oss för mer information eller för att boka tid!

Person som sitter i gul tröja vid en dator Boka tid

Boka tid

I behov av en basundersökning eller är det akut tandläkarundersökning du behöver. Kontakta oss och boka tid.

Två personer i lila hårskydd, blå kläder som undersöker en patient i munnen Våra tandläkare

Vår personal

Vårt passionerade tandvårdsteam är handplockat för att ge den bästa tandvården. Var och en ur våra anställda har flera års erfarenhet inom tandvården.

Tandprotes Vår anläggning

Vår anläggning

Här kan du se bilder på vår fräscha anläggning som ligger centralt beläget i Stockholms innerstad.